Toermalijn, een edelsteen die zorgt voor balans.

Celine Roelens is juwelenontwerpster en edelsteenexpert. Ze doorkruist de wereld en gaat steeds opzoek naar de meest unieke en vooral kleurrijke stenen om te verwerken in haar prachtige juwelencreaties. Volgens Celine veranderde haar wereld het moment dat ze toermalijn ontdekte: “De juwelen die ik maak met toermalijn stralen pure energie en kracht uit. Ik ben er zeker van dat de vrouw die ze draagt het geluk aantrekt.”.

- Wordt +

De Toermalijn staat bekend om zijn positieve energie. Deze steen zorgt voor balans in lichaam en geest en zet negatieve energie en gedachtes om in positieve. Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is niet voor niets dat Celine regelmatig kiest voor Toermalijn in haar ontwerpen.

Wist je dat…

..Toermalijn ook ‘de kameleonsteen’ wordt genoemd? Niet alleen vanwege zijn vele kleuren maar ook omdat Toermalijn vroeger vaak verward werd met andere edelstenen!

.. het tot het begin van de 19de eeuw geduurd heeft voor de juwelensector een duidelijk onderscheid heeft gemaakt tussen toermalijn en smaragd?

.. Celine ieder jaar de wereld afreist op zoek naar de mooiste exemplaren? De Toermalijn is vooral te vinden in Brazilië, Sri-Lanka, Afrika en VS (Californië).

.. in toermalijn bijna alle kleuren van de regenboog vertegenwoordigd zijn?

.. de kleur van een steen gevormd wordt door natuurelementen zoals de druk en temperatuur?

Creaties van Celine Roelens met Toermalijn